perjantai 1. toukokuuta 2015

Lomaa, vihdoin!

Koulumme takana avautuu vanha hautausmaa. Se on tässä kevään edetessä peittynyt sinisiin kukkiin <3

Taas yksi viikko mikä vilahti ohi vauhdilla. Täksi viikoksi oli lisäksi yksi suuritöinen koulutehtävä käden anatomiasta joka täytti iltamme. Etenkin tälläisinä päivinä sitä toivoisi että molemmilla olisi oma huone, ja sitä kautta mahdollisuus jatkaa työskentelyään iltaisin tai aamuisin toista häiritsemättä. Ollaan saatu joustaa puolin ja toisin Rosan kanssa: Jos toinen haluaa nukkua, on toisen mahdoton enää tehdä mitään häiritsemättä toisen unta. Samoin aamulla, jos toinen haluaisi jo nousta ja toinen meistä ei.  Ei tultu ajatelleeksi tätä haittapuolta kun hyväksyimme asunnoksemme yksiön. Onneksi tulemme hyvin toimeen, vaikka ollaankin kaksi voimakastahtoista punapäätä reissussa. Ollaan opittu ymmärtämään toisiamme ja puhaltamaan yhteen hiileen. Suosittelen tuleville vaihtareille silti harkitsemaan omia huoneita, vaihto kestää kuitenkin 2kk.

"Viimeinen juustonaksu"- muste ja vesivärit.

Saattaa muutenkin olla että, että pian ei tarvi läksyjen takia valvoa: meidän lukujärjestyksemme nimittäin uudistuu lähes kokonaan. Tunnit jotka jaoimme neljännen vuoden opiskelijoiden kanssa, eli puolet koko lukujärjestyksestämme, loppuvat. Osa näiden kurssien keskeneräisistä tehtävistä jää nyt itsenäiseksi työksi, mutta käytännön tunnit katoavat. Jotkin niistä korvataan uusilla maalaustunneilla kakkosten ja kolmosten kanssa. Nelosilla on loppuviikot ennen kesää vapaata jotta he voivat tehdä diplomityötään. Kahdella muulla suomalaisella vaihto-opiskelijalla on tunnit lähinnä kolmosten tai kakkosten kanssa, joten heidän tuntinsa eivät muutu. Vain meillä :(

mm. näitä töitä emme enää jatka, koska tuntimme ovat nyt ohi:


Tiedän pari ystävää jotka tunnistavat taustan mörön :p...

Noh,tässä on tietysti hyvät ja huonot puolensa. Toisaalta meiltä katoaa paljon turhauttavia hyppytunteja, ja saamme roimasti lisää vapaa-aikaa maanantaille ja perjantaille. Voimme käyttää tämän ajan itsenäiseen työskentelyyn ja Riikan tutkimiseen. Toisaalta... käytännön opetus vähenee, ja sen takiahan tänne tultiin. Erityisen harmillista on, että meiltä katoaa puolet kaikista piirrustuksen oppitunneista, ja maanantain croquis-piirtäminenkin loppui meitä jo alkuunsa. Harmillista, kun tarvisin juuri anatomiassa harjoitusta! Suunniteltiin Rosan kanssa kyllä jo, että koitetaan paikata tätä aukkoa piirtämällä itsenäisesti ulkona ihmisiä kahviloissa ja vaikkapa eläintarhan eläimiä.

Croquis-kritiikkiin valmistautuvia oppilaita.

Ainiin, koulussa oli tällä viikolla kroki-eli luonnos kritiikki kaikille opiskelijoille (paitsi vaihtareille). Croquis-kritiikistä saatu arvosana on osa opiskelijoiden kokonais-arvosanaa piirrustuksesta. 3-4 opettajaa kerääntyi ringiksi katselemaan, kun kukin oppilas vuorollaan esitteli omat kroki-piirrustuksensa. Arvosanat annetaan 1-10 asteikolla, ja eduksi katsotaan tekovälineiden monipuolisuus ja luonnosten riittävä määrä (vähintään 40kpl). Oli mahtavaa katsella sivusta muiden kroki-piirrustusten luovuutta! En olisi itse ikinä tajunnut käyttää niin monipuolisesti kaikkea luonnoksissani:  kuulakärkikynää, vesivärejä, hiiltä, väritusseja, akryylimaaleja, ja kaikkia näitä sekaisin...
Gerda pärjäsi hyvin ja sai täyden arvosanan :) Onnea!



Piirrustustunnin opettaja keskittyi Croquis-kritiikkiin ja jätti meille hauskaksi tehtäväksi "yhdistää ihminen hyönteiseen". Päätin antaa David-patsaalle uuden kehon :).
Meillä on nyt lomaa 1.5--> 5.5 vapun ja latvian itsenäisyyspäivän (4.5) takia. Loma tuli kyllä mahtavaan kohtaan, puoleen väliin vaihtoa. Enditään hetki hengähtää ennen uutta lukujärjestystä ja uusia haasteita koulussa. Lisäksi Janne saapuu maanantaina, ja käydään katsomassa Avengers 2. Täällä on leffaliput puolet halvempia kuin Suomessa, ja Stockmannin rakennuksessa sijaitsevassa leffateatterissa on pohjois-Euroopan suurin elokuvascreeni, joten odotan innolla!

Ei hätää, vain tekstitykset ovat latviaksi leffoissa, ei dubbausta  :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti