keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Läksyihin kahlitut

Päivitykset on nyt hieman jälkijunassa, mutta syy tähän on ihan puhtaasti kiire. Viikonloppu vilahti ohi vauhdilla ja nyt on jo tiistai. Ei olla oikein ehditty kokea Riikaa mikä on tosi harmi. Koulutyöt on vieneet lähes kaiken vapaa-ajan, ja usein joudutaan linnoittautumaan suoraan koulusta kotiin milloin mitäkin luonnostelemaan. Riikassa on vielä niin paljon paikkoja mitä haluan tutkia, kuten Jurmalan hiekkaranta, kuuluisat Zeppelin-halleista tehdyt kauppatorit, Riikan baletti ja teatteri, kasvitieteellinen puutarha, eläntarha... ja paljon muuta. Jos koulukiireet ei yhtään hellitä, saa nähdä ehdinkö tutkia puoliakaan :/




Meidän asuntola
 Maksettiin tänään huhti- ja toukokuun vuokrat pois Rosan kanssa, eli se mikä nyt lojuu tilillä pitää riittää loppu reissuksi käyttö- ja matkarahaksi. Hassua että vaikka täällä on Suomea halvemmat hinnat monessa asiassa, etenkin ruuassa, rahaa on mennyt jo yli 100e pelkästään läheiseen ruokakauppaan. Yksi syy on asuntomme huono varustetaso: Ei mikroa, ei uunia, ei kahvinkeitintä, ja vain yksi pikku kattila sekä pannu. Meidän on pakko ostella lähes joka päivä uudet ruuat, emmekä voi esim tehdä kerralla isoa satsia makaronilaatikkoa tai keittoa ja elää sillä. Toinen syy rahanmenoon kaupassa on vesi. Itseasiassa kaikki juotava. Koska Riikassa ei voi raanavettä juoda.


Muutama hauska juttu ehdittiin viikonloppunakin sentään tehdä. Perjantai iltana kävimme piipahtamassa Riikan vanhassa kaupungissa tunnelmallisessa baarissa. Oppaina ja seuranamme oli Henna-Kaisa ja hänen siskonsa. Lauantaina seikkailimme Rosan kanssa Riikan kirpputoreja läpi, ja tein muutaman vaatelöydön etenkin Humana-ketjun liikkeistä, joissa oli kaikki vaatteet juuri sinä lauantaina 75 senttiä/kpl. Iltapäivästä kävin vielä yksin Riikan kuuluisien markettihallien viereisellä torilla, ja tein tutkimus/valokuvaus kierroksen vanhassa kaupungissa. Tulipa siinä samalla jututettua paikallista kahvilamyyjää, joka ympyröi kartastani paikkoja missä Riikassa kannattaa käydä, ja mihin alueille ei kannata ainakaan yksin eksyä (esim. yksi ns. "venäläiskortteli").

Latvian "vapaudenpatsas"




Sunnuntai menikin sitten taas kokonaan läksyissä, eikä poistuttu edes asunnostamme koko päivänä. Ollaan onneksi löydetty edes pieni piristysruiske puurtamiseemme: palkitsemme itsemme joka ilta jaksolla Game of Thronesia! :) Alettiin katsoa kyseisen sarjan tuottiksia läpi, ja nyt ollaa jo ihan koukussa.

Koitan päivitellä taas lisää pian että saan kurottua hieman umpeen tätä blogin viivettä. En voi kumminkaan luvata että onnistun koska kouluhommia on yhä aivan tuhottomasti viemässä aikaa. Mutta nyt.... öitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti