keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

"LAIKS!"

Maanantaina ja tiistaina koimme viimeiset "uudet" oppiaineemme lukujärjestyksessä. Ma-aamun mysteeri oppitunti nimeltään "conceptual composition" osoittautui graafisen suunnittelun, videotaiteen ja kuvanmuokkauksen villiksi seokseksi. Kurssin tehtävänä meidän täytyy suunnitella omaan kuvitteelliseen taidenäyttelyymme juliste ja nettibanneri. Saamme riemukseni käyttää tunneilla jättimäistä Wacomin cintiq-piirtopöytää: laitetta, josta olen jo pitkään haaveillut mutta mikä maksaa uutena 3000 euroa. Koulussa on todella edistyneet tietotekniikka vermeet muutenkin, ja näitä piirtopöytiä koulusta löytyy 4kpl.

Cintiq <3
Maanantain fiiliksiä himmensi vähän maalauksen oppitunnit. Koitimme Rosan kanssa saada ne vaihdettua eri opettajan tunteihin, mutta Inese ei valitettavasti pystynyt tarjoamaan meille mitään tilalle. Kyseinen maalauksen opettaja tosiaan ei puhu sanaakaan englantia ja on poissa luokasta melkein koko oppitunnit. Koitettiin varovasti kysyä muilta oppilailta että miksi hän tekee näin. On kuulemma ihan normaalia kyseiseltä opettajalta, viettää vähän aikaa luokassa ja on usein vieläpä äkäinen persoona. Harmiksemme meillä on kuusi oppituntia viikossa hänen tuntejaan. Täytyy vain yrittää selvitä ilman opetusta kyseiset tunnit.

Iltapäivän lopetti graafinen sunnittelu jossa, huvittavaa kyllä, saimme jo toisen kerran kurssitehtäväksemme suunnitella julisteen omasta taidenäyttelystämme. Toinen vaihtoehto on "Minä Riikassa!"- juliste. Valitsin jälkimmäisen aiheen. Julisteeseen täytyy myös suunnitella itse oma fontti.

Tässä Inesen muotokuva jota työstän joka keskiviikko.

Maanantai iltaisin klo 16-18 on suuressa salissa croquis- piirrustusta. Meille vaihtareille se on pakollista klo 16-17. Croquis- eli suomalaisittain kroki piirrustus tarkoittaa nopeaa luonnosmaista piirtämistä, jossa yksityiskohtia tärkeämpää on opetella hallitsemaan mittasuhteet ja kokonaisuus. Koulussa meille tuli malliksi nainen, jolle jokaisen osallistuvan oppilaan tuli kolehdin tapaan maksaa 25 senttiä. Kroki-sessiot ovat oppilaiden itsensä järjestämiä ja siksi oppilaat myös itse maksavat mallille palkan. Tunnit ovat vapaaehtoisia, mutta kaikilla oppilailla tulee kuitenkin olla tietty määrä kroki-piirrustuksia valmiina jakson loppuun mennessä, joten fiksuinta on osallistua näille tunneille. Bonus-pisteitä saa jos on käyttänyt mahdollisimman monipuolisesti eri välineitä luonnoksissaan: Lyijykynän lisäksi mustetta, öljypastelleja, tusseja yms. Aikaa piirtää mallia oli 5min per asento.

Tiistai aamusta meillä oli TAAS Croquis-piirrustusta klo 9-11.10. Tällä kertaa kyseessä oli ihan oppitunti. Piirrettiin vuorotellen mallina poseeraavia luokkatovereitamme 4min jaksoissa koska oikea malli oli sairastunut. Loppua kohden olin jo todella puutunut, mutta toisaalta itsevarmuuteni vähän kohosi, kun huomasin että krokit alkoivat onnistua aina vain vaivattommin. Huudahdus "laiks!"-"aika!", tuli kuultua kymmeniä kertoja, ja yhtä monta asentoa sain piirrettyä.

Cruquis- piirrustuksiani. 4min/asento.
Koulussa on 3D-grafiikan kurssi ke-aamuisin, ja olen päättänyt osallistua sille vapaaehtoisesti, koska olen jo pitkään halunnut oppia 3D-mallinnusta. Tässä Maya-ohjelmistolla tekemäni koira. Tai, no ainakin joskus se vielä on koira xD
Tiistai oli onneksi lyhyt päivä: ruokkiksen jälkeen vielä pari tuntia perinteistä grafiikkaa, sitten koitti vapaus! ei sillä että vapaudesta ehtisi paljon nauttia ennen torstaita: aivan järkyttävä määrä huomiseksi vielä läksyä. :(! Nyt painun ahkeroimaan niiden parissa ettei mene aamuyöhön. Henrietta out. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti